Salsa per a Calçots

Salsa de Calçots de la Masia del Pla:

A casa nostra elaborem la salsa per als calçots amb la recepta antiga.
En Cisco Benaiges prepara aquesta salsa des de fa més de 30 anys, i fa més de 20 anys que la va aportar al restaurant Masia del Pla, seguint la recepta de tradició familiar.

salsa calçots

Un dels secrets d’una bona calçotada és la seva salsa. La nostra salsa és una salsa casolana, elaborada de forma artesanal i amb productes naturals.

Ingredients per a 4 persones:

50 grams d’avellanes torrades

100 grams d’ametlles torrades

200 cl. d’oli d’oliva arbequina

4 o 5 tomàquets madurs

1 cabeça d’alls

4 nyores torrades

4 branques de Julivert

Sal

Elaboració:

  1. Primer de tot treiem les llavors de les nyores, posteriorment escalivem (a ser possible a la brasa, si no, ho podem fer al forn) els tomàquets, la cabeça d’alls i les nyores.
  2. Un cop escalivats els citats productes, pelem els alls i els tomàquets. Els tomàquets els tallarem a quarts, per tal que no esquitxi massa quant els piquem en el morter. I esmicolarem les nyores.
  3. En el monter primer posem sal (al gust), les avellanes i les atmelles, i ho piquet amb la mà de morter, nosaltres preferim que no quedi picat en excés a fi i efecte que es notin una mica els trocets de fruits secs quan la menjem.
  4. Una vegada picats els fruits secs afegim les dents de l’ all previament pelades (també al gust, si no ens agrada massa picant, millor no afegir-ne molts), piquem les dents d’all, afegim les nyores esmicolades, els tomàquets i finament el julibert.
  5. Quan estiguin barrejats tots els ingredients, anirem remenant amb la mà de morter (també podem fer servir una batedora) i afegim l’oli a poc a poc i que vagi lligant-se.
  6. En el moment que trobem la textura correcta, la tastem i la rectifiquem de sal.

Elaboració de la salsa per a calçots en vídeo:

Recorda que pots gaudir de la salsa en els menús de calçotada que oferim, juntament amb racions de calçots il·limitats.
Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp