Compromís

Venda directa, producte de temporada, comerç de proximitat, comerç just, quilòmetre zero, slow food, són termes que darrerament s’estan posant de moda, que sembla que han de suposar un canvi important en l’escenari actual.

Compromesos amb el territori i sensibles a les dificultats del món rural actual, a casa nostra mirem de fer la màxima quantitat de les nostres compres als productors i elaboradors veïns. Ens agrada oferir una cuina elaborada amb productes de temporada donant prioritat als productes autòctons i de qualitat.

El comerç de proximitat és molt més que un sistema econòmic, és un dels eixos vertebradors de la comarca tant pel que fa a la cohesió social com a la identitat. Que els productes recorrin el mínim nombre de quilòmetres possibles ajuda a que contaminem menys contribuint d’aquesta manera a minimitzar els costos energètics i mediambientals.

Com diu Pep Palau al seu article “Quilòmetre zero, del camp a pa taula”:

“Menjant productes de proximitat, vinculem la nostra manera de menjar al territori. Evitem la pèrdua de vincles amb la terra i els establim amb la gent que la cultiva. Sabem el que mengem, reforcem la filera curta dels aliments i vivim d’acord amb l’estil de vida que ens és propi. Som el que mengem”

A Masia del Pla prioritzem el consum de productes locals, comarcals o territorials. Alguns exemples poden ser:

-A les nostres setrilleres únicament hi ha oli DOP Siurana d’ elaboració pròpia o de la Cooperativa Agrícola del Pont d’Armentera.

-Alguns dels nostres proveïdors estan inclosos a la guia Compra a pagès o a la gastroteca.cat (gastronomia catalana, productes locals i turisme ecogatronòmic).

-La nostra carta de vins està composada majoritàriament per vins i caves catalans, comptant especialment amb la presència de les DO més properes.

-El cafè que servim (si bé no és un producte de proximitat, obviament) ens el serveix cafès LIDER, una empresa artesana, ubicada a Valls, especialitzada en cafès d’alta qualitat. Seleccionen acuradament cafès d’arreu del món torrant-los i mesclant-los. Promouen (sota la Certificació d”UTZ KAPEH) el conreu, la comercialització i el consum de cafè de PRODUCCIÓ RESPONSABLE. Podreu gaudir d’un excelent cafè SOSTENIBLE, sabent-ne bé la traçabilitat.

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp