Visitar les coves de L’Espluga de Francolí

Una de les millors sortides en família que es poden fer pels voltants de Montblanc i Valls és la visita a les coves de L’Espluga de Francolí. Les coves, a 2,5 kilòmetres del Monestir de Poblet i a 100 kilòmetres de Barcelona, son unes espectaculars cavitats naturals utilitzades des dels temps del paleolític. Les coves de L’Espluga es poden visitar de dilluns a diumenge i están obertes també al juliol i a l’agost.

Interior coves Espluga de Francolí.

Coves de l’Espluga.

La cova de Font Major és una de les set coves més llargues del món formades en conglomerat i una de les úniques que s´endinsa per sota d’un casc urbà. Amb 3.590 metres de corredors descoberts fins ara, ha estat habitada des de temps prehistòrics. Entrar-hi és un total endinsament en la vida i costums de l´home primitiu, de la formació de la terra, en les primeres eines i oficis. És, doncs, una visita divertida i al mateix temps intel·ligent. Entrar a les coves és viatjar en el temps i són un indret únic que cal conèixer. El museu que trobareu al seu interior completa la visita, ja que, a través de grans projeccions sobre la roca i amb teatre virtual, es coneix les activitats de l’home en un poblat neolític a escala real ubicat a l’exterior.

La visita ales coves de L’Espluga està dividida per dues cavitats visitables. En la primera, que mira exclusivament el període del Paleolític, i la segona, al període Neolític i a la formació geològica. Diversos audiovisuals, muntatges i maquetes didàctiques ajuden a entendre aquest llarg i crucial temps de la prehistòria i la geologia, pensats per al públic en general i ideal per visites familiars.

 Si voleu una informació completa per visitar els coves de l’Espluga de Francolí, us deixe’m l’enllaç a la web: http://www.covesdelespluga.info/htm/cat/home.htm

Aigües a l’interior de les Coves.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp