Santa Úrsula esdevé Fòrum casteller

Santa Ursula 2012

La Diada de Santa Úrsula de 2012 es transforma en el Fòrum casteller de Catalunya. Valls, un dels epicentres del món casteller que compta amb dues de les colles més potents i arrelades, será els propers 19, 20 i 21 d’octubre, el municipi on es celebrarà aquesta gran festa. Santa Úrusula, fins ara, és la diada castellera que té lloc a la plaça del Blat de Valls. El 21 d’octubre les històriques colles rivals de Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Jove Xiquets de Valls celebren la trobada de castellers.

Cartell Fòrum Casteller

Ambdues colles dels Xiquets de Valls, l’Ajuntament, la Fundació de les Festes Decennals de Valls i la revista Castells organitzen la celebració del segon Simposi Casteller i de la segona FiraCastells amb l’objectiu de potenciar, consolidar i obrir als ciutadans aquest esdeveniment. El Fòrum Casteller 2012 té la voluntat de ser el gran espai obert per acollir per a totes les persones, entitats i empreses que vinculades als castells.

santa ursula 2012
Santa Úrsula Valls

La FiraCastells es celebrarà a la plaça del Pati, la tarda del divendres 19 d’octubre i es perllongarà fins al diumenge 21, el mateix dia de la diada dedicada a la patrona vallenca. La mostra oferirà al públic estands que oferiran diferents productes relacionats amb el món casteller.

Gran aplec castelller Valls

L’altre eix d’aquesta festa, El segon Simposi, será al dissabte 20, i tindrà dos eixos temàtics: el debat entre catalogar els castells com a esport o com a tradició, i el debat si el fet casteller ha de caminar cap a noves construccions o per contra s’ha de limitar a mantenir les habituals. Al mateix temps, es projectaran pel·lícules castelleres de gran interès històric digitalitzades per la Fundació de les Decennals i la revista Castells i que han de tenir com a destinació final el Museu Casteller de Catalunya.

Un dels fets que cal remarcar d’aquesta remodelada Santa Úrsula 2012 molts actes per a les famílies,obert el primer espectacle de contes castellers, que promet, l’estrena de la primera ruta guiada castellera oberta al públic, la secció gralles i castells, els aparadors vestits amb temàtica castellera, la ruta de les tapes castelleres o l’edició de les actes del primer Simposi. El Pati, el Teatre Principal, l’Institut d’Estudis Vallencs i l’Antic Cafè s’afegeixen a l’escenari patrimonial per excel·lència de la plaça del Blat, i a les seus socials de les dues colles dels Xiquets de Valls. Les activitats seran de caràcter plenament obert a tots i a totes.

 

Passió pels castells

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp