Santa Úrsula 2014 a Valls

Del 24 al 26 d’Octubre del 2014 es celebra a Valls la Fira de Sta. Úrsula.

Santa Úrsula és la copatrona de Valls des de l’any 1658, quan el 14 d’ Octubre en un plenari de  l’ajuntament de la capital de l’Alt Camp així es va decidir. A l’nay 1800 ja es van trobar referències al Xiquets de Valls que han estat sempre molt lligats a aquesta celebració.

Es podrà gaudir de moltes activitats. Entre altres podem destacar la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, La cursa popular i el que més li agrada a la canalla, que és la fira d’atraccions ubicada al Fornàs (al costat de la comissaria del Mossos d’Esquadra). Tradicionalment les famílies de Valls lluïen els millor abrics per a l’ocasió, però el bon temps no permetrà enguany  lluir roba d’hivern.

El punt colminant de la fira és la diada de Santa Úrsula, que es celebra el 21 d’octubre o el primer diumenge posterior, aquest any es celebrarà el diumenge 26 d’octubre a les 13:00 h. A la Plaça del Blat té lloc l’actuació de les dues colles castelleres de Valls, la Vella dels Xiquets de Valls i Joves Xiquets de Valls.  La diada castellera on es viurà la rivalitat d’ambdues colles durant les tres rondes de castells i la quarta de pilars. La diada acabarà amb els típics pilars al balcó de la plaça de la Vila que posaran punt i final a l’acte central de la Fira de Santa Úrsula.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp