Passejant per la Ruta del Císter

Una de les millors sortides amb amics o en família que es poden fer a Catalunya és la Ruta del Císter a peu, en bicicleta (GR-175), i sinó es disposa de temps, en cotxe, per carretera. El nom de la Ruta dels Císter és deu als tres monestirs cistercens que són la columna d’aquest territori que passa per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges. La distància entre els tres monestirs, a més, no és insalvable i es pot dividir en diverses jornades d’excursió.

El traçat d’aquesta sender és circular, de 105 quilòmetres. Està perfectament senyalitzat (les marques blanques i vermelles de Gran Recorregut). A més, diferents pals direccionals ben identificats incorporen informació del lloc. Pels que fan senderisme, la dificultat és baixa i els desnivells són moderats. El GR-175 de la Ruta dels Cister permet descobrir un territori ric en paisatges, viles i els citats monestirs, una terra d’oliveres, vins, caves i tradicions ben arrelades.

L’itinerari del GR permet passar pel Monestir de Poblet, l’Espluga de Francolí, santuari del Tallat, Montblanquet, monestir de Vallbona de les Monges, Belltall, Forès, Rocafot de Queralt, Montbrió de la Marca, el Pont d’Armentera, monestir de Santes Creus, Pla de Santa Maria, Figuerola del Camp, Prenafeta, Montblanc i monestir de Poblet.

EL GR de la Ruta del Cister es divideix en tres sectors. El primer, de 35 quilòmetres, va de Santes Creus a Poblet i té un temps estimat de gairebé 8 hores. El segon, el més assequible, de 27 quilòmetres, va de Vallbona de les Monges a Santes Creus i té un temps estimat de gairebé 5 hores i mitja i el tercer, el més llarg, de 35 quilòmetres, de Vallbona de les Monges a Santes Creus, té un temps estimat de gairebé 9 hores i mitja.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp