La serra de Miramar des de l’aire

Serra de Miramar, porp de Valls.

Les Guixeres és el nom popular de la Serra de Miramar. Parlem d’una sobtada elevació en la que convergeixen les comarques de l’Alt Camp, al migdia i la Conca de Barberà, al nord. Avui us oferim imatges de la serra de Miramar fetes des de l’aire, on es pot contemplar la bellesa de la cadena muntanyosa

El Pla de Santa Maria. Vista d’ocell.

La serra i el Tossal Gros són punts de referència del nostre restaurant de Masia del Pla, on havent dinat, des del jardí si el dia és clar, es pot contemplar la silueta d’aquestes muntanyes que toquen els municipis de Cabra del Camp, el Pla de Santa Maria, Figuerola del Camp i Valls. El nom del massís ve del petit poble de Miramar, a la vessant est de la serra.

Molins de Vent a la serra.

El Tossal Gros és un dels pics de la serra, de 867 metres. És el punt més alt de la cadena de muntanyes, que fa de barrera a les masses humides del mediterrani cap a l’interior. A continuació de Miramar, s’eleva la serra de Voltorera, entre la Cabra del Camp i Pont d’Armentera, que té com a altituds màximes Puig de Cabdells (822 m) i la Voltorera (819m). A la serra hi ha un parc eòlic (veure imatges) de deu molins.

La serra de Mirarmar i Voltorera formen part dels atractius de la Ruta dels Císter. Des de l’antic poble de Prenafeta, prop les ruïnes del castell, es pot gaudir d’una magnífica vista. A més, el traçat de la ruta GR 175 travessa la serra de Miramar unint per aquest camí Santes Creus i Poblet. Una bona excursió per fer senderisme o bé anar amb bicicleta.

 

El restaurant Masia del Pla. Vista d’ocell.

 

 

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp