La mel del Restaurant Masia del Pla

mel valls

El nostre restaurant Masia del Pla té com a proveïdor de mel un dels millors apicultors de Catalunya, que ens porta una mel natural i de gran qualitat per als nostres postres i altres plats que tenen aquest dolç com a ingredient. Al restaurant s’utilitzen les varietats de mil flors i les de romaní. Són mels guardonades com les millors dels anys 2010 i 2011 dels premis ALLA de Lleida.

El proveïdor és la Casa Museu de la Mel, d’Alcover, que obté la mel de les muntanyes de Prades, un dels millors indrets de Catalunya per a la apicultura tradicional.

mels i postresLa mel, des de temps immemorials, forma part de la cuina tant pel seu bon gust com per les seves propietats. A diferència d’altres dolços, com el sucre de canya, la mel es conserva. De fet, s’ha trobat mel en bon estat a l’interior de les piràmides egípcies. Elaborada per les abelles, és un aliment indispensable a qualsevol cuina, tot i que hi ha una gran diferència entre les mels naturals, com les que fem servir a Masia del Pla, i les industrials, que pateixen processos de filtratge.

Les propietats terapèutiques de la mel natural son antimicrobianes i antisèptiques. És un gran suavitzant de la gola, especialment adequat pels més menuts, i a més a més de ser un plaer pel paladar, conté propietats antioxidants, frenant el procés d’envelliment. I és que la mel s’ha fet servir des de temps prehistòrics com a remei pels refredats i fins i tot les infeccions.

Tradicionalment, a la cuina catalana, la mel és un producte de pastisseria, però el seu ús de fet no té un àmbit concret: es fa servir pels berenars i esmorzars amb torrades i mantega, com a endolcidor de begudes i també a la cuina més creativa, com a ingredient de carns, peixos, amanides, etc. I és que la mel ja era citada a la Biblia, relacionada sempre amb el plaer.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp