IV Fòrum Casteller Fira de Santa Úrsula a Valls

Del 21 al 26 d’Octubre del 2014 es celebra a Valls el IV Fòrum Casteller de la FIra de Santa Úrsula.

Valls és la ciutat bressol dels castell i quiómetre zero del l’univers casteller. Durant el Fòrum es realitzen moltes activitats, la majoria d’accés lliure. L’esmentat Fòrum forma part del Pla estratègic i d’acció del Museu Casteller de Catalunya (obres de adequació de l’entorn a la seva ubicació s’estan duent a terme en l’actualitat).

Enguany, a més de commemorar el Tricentenari dels fets de 1714, es commemora el centenari del naixement de Josep Busquets i Odena (Fontscaldes 1914 – Barcelona 1988) que és l’autor dels monumets “El Casteller” i “Als Xiquets de Valls”.

Es commemora també els 50 anys de dues obres d’art. Per una banda del bust de l’escriptor Narcís Oller, obra de l’escultor -anteriorment  citat- Josep Busquets i Odena, ubicada a la plaça del Quarter. I per una altre el monument de Josep Clavé, autor de la composició “Els Xiquets de Valls”.

S’hi celebra el segon premi Repsol de Fotografia Castellera, convocat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol. El concurs premiarà fotografies realitzades durant la temporada 2014, s’han establert dues categories: popular i professional.

Els botiguers de Valls han pogut participar a la 3era Mostra i concurs d’aparadors amb simbologia Castellera. Organitzada per la Unió de Botiguers de Valls.

Dins de l’ampli programa d’actes, dijous es va estrenar als JCA Cinemes de Valls la pel.licula documental “Nosaltres, els Xiquets de Valls”, amb la Direcció de Carles Cubos.

A la plaça del Pati podrem trobar els estands de la IV Fira Castells, un rocòdrom, el jumping, tobogans inflables i diversos tallers.

Per rematar tots els actes al voltant del món del Castells el diumenge a l’una del migdia a la plaça del Blat de Valls tindrà lloc l’actuació Castellera amb més rivalitat entre les dues colles de Valls, la Vella del Xiquets de Valls i la Joves Xiquets de Valls.

A les 20:00 h. a la Plaça del pati es clourà la IV Fira de Castells.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp