Gran Festa de la Calçotada de Valls 2020

Valls, ciutat origen de la Calçotada, acollirà el diumenge 26 de Gener la Gran Festa de la Calçotada de l’any 2019.

Com cada any i des de 1982, la Gran Festa de la Calçotada es celebra l’últim Diumenge de Gener a la capital de l’Alt Camp, i comptarà amb diverses activitats programades que ompliran els carrers i places de Valls en un ambient festiu i gastronòmic únic.

Tot i que tradicionalment la festa és el diumenge, serà el dissabte quan s’iniciïn les primeres activitats de la jornada gastronòmica del calçot.

A la capital del calçot, la fumera blanca i l’olor dels calçots acompanyarà a tots els participants i visitants dels actes d’entre els quals en destaquem els següents:

•   Programa festa calçotada Valls 2020   •

Dissabte 25 de Gener:

6a JORNADA GASTRONÒMICA DEL CALÇOT (al Pati)

D’11:45h a 14h showcooking juntament amb nomenament de Christian Escribà com l’amic de l’Autèntica Calçotada de Valls i el memorial a Àngel Solé.

Diumenge 26 de Gener de 10h a 15h:

DEMOSTRACIONS DE COURE CALÇOTS A LA GRAELLA  (a la plaça de l’Oli)
CERCAVILA DELS ELEMENTS FESTIUS DE LA CALÇOTADA (des de la plaça del Blat fins al Pati)

Gegant del Calçot de Valls amb els Flabiolaires de Vallmoll, Gegants Agrupació El Calçot AAEET, amb els seus grallers, Mulassa de Valls amb els grallers de la Colla Vella del Xiquets de Valls, el Basilisc de Valls amb els seus músics, carruatges i cavalls muntats.

29è CONCURS DE SALSA DE LA CALÇOTADA DE VALLS

Demostracions de l’elaboració de la salsa de la Calçotada de Valls i de com es fa la salsa de calçots per a celíacs i per a intolerància als fruits secs.

33è CONCURS DE CULTIVADORS DE CALÇOTS (a la plaça del Blat)

A partir d’aquesta hora es podran veure els manats de calçots participants (premis als millors i més regulars manats de calçots i a la mota amb major nombre de calçots).

35è CONCURS DE MENJAR CALÇOTS (a la plaça de L’Oli)

El concurs més mediàtic de tota la jornada, el més competit i el que aixeca més rivalitat. Al concurs de menjar calçots sabrem qui és capaç de menjar més calçots en 45 minuts i veurem si algú és capaç de superar la marca de Carlos Fontecha, qui l’any passat va ser el guanyador del concurs amb la marca de 2.245 grams, o el que ve a ser un total de 184 calçots. Amb tot això l’inici del concurs vindrà marcat per la Colla Vella i la Colla Joves dels Xiquets de Valls amb l’enlairarment de pilars.

Recordem que per participar al concurs és necessari inscriure-s’hi prèviament.

Durant tot el cap de setmana:

MERCAT DE LA CALÇOTADA  (als carrers Jaume Mercadé, Germans Sant Gabriel i Francesc Català Roca.)

Dissabte d’11h a 20h i diumenge de 10h a 16h mercat d’alimentació i artesania popular.

MOSTRA DE CUINA DEL CALÇOT (a la plaça del pati)

Tastets a partir de calçots de Valls acompanyats amb vermut i vins de la DO Tarragona.

TROBADA DE 2CV (al Passeig de l’estació)

Trobada de cotxes Citroën 2 cavalls dissabte de les 18h a les 20h i diumenge d’11h a 15h.

mapa valls festa calçotada 2020

A la Masia del Pla vam començar a oferir els primers calçots de la temporada a principis de Novembre i durant aquesta jornada festiva no en farem cap excepció.

Als peus de la serra de Miramar us obrim les portes per gaudir d’autèntiques Calçotades amb els menús de Calçotada. Així mateix, us recomanem que si teniu pensat acabar la jornada amb nosaltres preguem que truqueu prèviament al telèfon de contacte: 977630511 per tal d’assegurar-vos que us puguem donar lloc.

A gaudir de la Calçotada!

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp