Gran fiesta de la calçotada 2012 Valls y el Alt Camp

EL DIUMENGE 29 DE GENER DEL 2012, ES CELEBRARÀ LA GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA A VALLS

El diumenge 29 de gener del 2012, penúltim diumenge del mes, Valls, ciutat d’origen de la calçotada, celebrarà LA GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, festa típica i promocional, d’obertura de la plena temporada de calçotades.

[featured_paragraph]La Gran Festa de la Calçotada ‘ 2012, el diumenge 29 de gener al matí, inclourà un seguit d’actes entorn del calçot i de la calçotada: el mercat de la calçotada; els concursos de cultivadors de calçots, de salsa de la calçotada i de menjar calçots; les demostracions de coure calçots a la graella; la gran cercavila de la calçotada, la degustació popular de la calçotada i d’altres actes complementaris.[/featured_paragraph]

A Valls i l’Alt Camp, es fan calçotades de novembre a abril, però cada any La Gran Festa de la Calçotada representa l’entrada al fort de la temporada, i avui aquesta festa constitueix una de les grans festes típiques i populars de Catalunya.

A Valls, ciutat d’origen de la calçotada, fa més de cent anys que fem calçotades. Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació; per això Valls és coneguda com la capital del calçot. La calçotada, un àpat basat en el calçot, la seva salsa i els seus complements, mou cada temporada riuades de gent entre els mesos de novembre a abril, i constata l’arrelament d’aquest fet gastronòmic tan típic i popular a casa nostra. Aquest any La GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA s’ha declarat festa lliure de transgènics, promovent així una alimentació saludable i lloant als pagesos i pageses de la nostra terra que durant segles han preservat les varietats agrícoles que formen el nostre patrimoni.

Aquest any, la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA coincideix amb el centenari de la fundació de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls. La Cambra, durant els cent anys d’existència i d’activitat, ha ajudat a fer realitat multitud de fires, mercats, festes promocionals i d’atracció turística a Valls i comarca i, des dels inicis de la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, La cambra n’assumeix la coordinació.

Valls és terra de calçots. Des d’aquesta posició, la ciutat s’enorgulleix d’oferir, un any més, la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA. Tant els que ja coneixeu els trets de la menja com els que encara no n’heu fet la prova, si us acosteu a Valls el diumenge 29 de gener, haureu fet el primer pas per quedar-vos enganxats a aquesta tradició.

I recordeu: segons diu la tradició ancestral, una bona calçotada, una “calçotada amb àngel”, ha de tenir com a teló de fons la serralada de Miramar; com a escenari, una masia vallenca, i, com a platea, la ciutat de Valls amb el seu campanar alterós. Veniu a Valls per la GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA, una de les festes típiques de Catalunya, i també durant tota la temporada calçotaire. Fins ben entrat el mes d’abril, qualsevol dia us podeu acostar a l’àrea de Valls a degustar l’autèntica calçotada. Sigueu, tots, benvinguts.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp