Festa de la Calçotada a Valls 2013

El proper diumenge 27 de gener la ciutat de Valls es vestirà de festa per celebrar la Gran Festa de la Calçotada 2013, una diada que, d’alguna manera, és el tret de sortida oficial a la temporada de calçots, un plat típic que a Masia del Pla en som grans especialistes.

Els carrers de Valls queden literalment saturats per la gentada que vol participar en aquest esdeveniment únic a tot el món. Les places, com les del Blat o la del Oli, s’engalanen per l’ocasió que compte amb un atepeït programa amb concursos relacionats amb el calçot, a més de cercaviles, graelles per coure els calçots, concursos de cultivadors, d’elaboració de salsa de calçots i tot tipus de menjar. L’alegria es desferma malgrat el fred, que els visitants perceben i ajuden a potenciar. Per entendre la importància d’aquesta festa cal visitar Valls, trepitjar els seus carrers. Així un pot explicar-se molt bé el caràcter de la Festa de la Calçotada de Valls.

La gran festa del calçot

Ja fa temps que el calçot ha sobrepassat el seu origen de plat de dies de festa a Valls i la seva rodalia per esdevenir un fet en sí mateix que any rere any supera fronteres i més gent el coneix com a acte de gastronomia i celebració tradicional. En aquest sentit, cal esmentar que, amb la cultura del calçot en plena eclosió, la festa comença a internacionalitzar-se, com ho demostra la presència de mitjans de comunicació estrangers en l’edició de 2012 així com la presència de turistes japonesos, atents a tot allò que sigui cultura tradicional. Així, tot allò que tingui a veure amb el món del calçot va guanyant nous adeptes.

Menjadors de calçots.

Ah!, i no cal oblidar que segons una vella dita, una bona calçotada ha de tenir com a teló de fons la singular serralada de Miramar. Si voleu saber més d’aquesta serralada, en el blog de la web del nostre restaurant en teniu més informació i també unes espectaculars fotografies de la serra des de l’aire. Deixo l’enllaç a l’entrada: https://www.masiadelpla.com/la-serra-de-miramar-des-de-laire/

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp