Entrada de la Primavera

Avui entrem a la primavera, com cada any entre els dies 20 i 21 de març es produeix l’ equinocci de primavera o equinocci vernal, el que en astronomia s’anomena punt d’Àries o punt Vernal. Avui, juntament amb l’equinocci de tardor (pas de ‘estació d’estiu a la de tardor), són els dos dies de l’any en que el dia i la nit tenen la mateixa durada.  Des de el solstici d’ hivern –entre el dia 20 i 21 de desembre- el dia s’anava allargant i conseqüentment la nit s’escurçava.

Si bé l’astronomia és exacte, no és així la climatologia. Climatològicament a la zona de l’Alt Camp ja fa dies que som a la primavera, a principi de març els ametllers van començar a florir i van deixar un paisatge realment bonic i agradable de veure.

Diem que la climatologia no és exacte, doncs de la mateixa manera que ja fa dies tenim temperatures primaverals, sembla ser que aquests propers dies (que ja serem a la primavera) recuperarem temperatures més aviat hivernals.

L’arribada del bon temps ja ens comença a recordar que s’acaba la temporada de calçots, de fet els pagesos que tenen les terres cap al sud de la comarca, com que van tenir calçots cap al mes de novembre  ja comencen a no tenir calçots. No és així per als pagesos que tenen plantats calçots més cap al nord de l’Alt Camp, que de la mateixa marena que no tenien calçots fins el mes de desembre ara encara tenen calçots per arrencar. Segurament fins a mitjans del mes d’ abril podrem gaudir d’unes bones calçotades

Bé, esperem tenir una primavera no gaire seca per tal que les plantes, els arbres, les flors, els fruiters, la vinya i el sembrat tingui prou aigua.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp