Calçotades Enoturístiques – Celler de Vi

Aquest any tenim algunes novetats per a la temporada de calçotades, una d’ aquestes és la oportunitat de complementar les calçotades al nostre restaurant amb la visita d’ un Celler elaborador de vi.

Un celler familiar molt proper al nostre restaurant, el celler Mas Vicenç, on un membre de la família us farà una visita guiada.

Les visites del celler són gratuïtes si veniu de part nostre. Es realitzen els caps de setmana d’ 12:00 h. a 13:15 h., just abans de gaudir de la calçotada. També hi hauria la posiblitat de realitzar la visita entre setmana sempre que el celler tingui disponibilitat.

Si esteu interessats en aquesta experiència, ens ho heu de comunicar per tal que nosaltres fem la reserva al celler Mas Vicenç. Gaudireu de la visita de les instal.lacions del celler i de les explicacions d’un dels membres de la família, per acabar amb bon gust de boca us obsequiaran amb uns tasts dels diferents vins.

El celler Mas Vicenç es troba a uns 500 mts sobre el nivell del mar, entre la Serralada de Miramar i el Cogullò, pertany al terme de Cabra del Camp, a tocar del Pla de Santa Maria i molt a prop de la Comarca de la Conca de Barberà. L’ alçada i el clima li donen una maduració molt especial al raïm.

Actualment selecciona 10 de les 46 hectàrees de vinya pròpia per a l’ elaboració dels seus sis vins. Es tracta d’ uns vins moderns i actuals, destaca la línia atrevida en el disseny de les ampolles. Són vins emparats dins la zona més interior i elevada de la D.O. Tarragona. Aquests sis vins són: 3 negres (L’ Arlequí,  Nit de Lluna i L’ Escot), 2 blancs (Dent de Lleó i El Terrat) i un de dolç (Vi del Vent).

La història de Mas Vicenç s’ enmarca en una tradició vitícola al llarg de cinc generacions. Actualment l’ Enòleg, el fill gran (que no surt en aquesta fotogràfia, doncs encara no havia nascut) ha sapigut vinificar convinant junts els raïms de les vinyes velles i les vinyes joves, utilitzant els mètodes més innovadors del sud de França i el Priorat.

L’ Enòleg Vicenç Ferré Morató, com ja hem dit, és el germà gran de la cinquena generació de Mas Vicenç. De petit ja aprengué els secrets dels treballs de la vinya. L’ any 2000 comença a estudiar Enologia a Falset i fa practiques a diferents cellers de la D.O. Montsant, D.O.Q. Priorat i D.O. Conca de Barberà.

Un cop acabada la seva formació acadèmica es trasllada a França a treballar amb el reconegut enòleg Michel Tardieu. L’ any  2004  comença a dirigir el celler Mas Alta del Priorat i l’any 2009 decideix incorporar-se al celler familiar en el qual aporta la seva experiència i desemvolupa la seva creativitat.

Un cop acabada la visita del celler us esperem al nostre restaurant per gaudir d’ una autèntica calçotada regada amb vi de Mas Vicenç.

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp