Calçotades a Tarragona

Les calçotades són una autèntica festa de la gastronomia que neix a la ciutat de Valls i que amb el temps s’ha estés a tota la província de Tarragona i més enllà. És, però, a les terres de Valls on es segueixen fent els millors calçots com al nostre restaurant de Masia del Pla. Els calçots són una varietat de cebes tendres. Fer una bona calçotada és molt més que collir els calçots, preparar la salsa de calçots i rostir-los a les brases d’un bon foc.

A la província de Tarragona s’hi poden trobar diversos restaurants on preparen calçotades tot i que a Masia del Pla en guardem algun dels millors secrets i acompanyaments per tal de que el calçot sigui servit a taula en les millors condicions. Un d’aquests secrets és la matèria prima, ja que coure els calçots no sembla pas en principi gaire complicat. Al restaurant comprem els millors calçots de Valls així que els nostres proveïdors els mantindrem en secret. Les cebes quan més fresques millors. Degut a la gran rotació que tenim de clients, a cada calçotada servim la ceba acabada de collir, tendre i gustosa.

calsots-tarragona
Graella de calçots.

Per cuinar-los tallem l’arrel del calçot. Un altre dels grans secrets del calçot és la cocció. A Masia del Pla comptem amb autèntics especialistes en preparar les brases i cuinar els calçots a una temperatura constant perquè al servir-los quedin ben tendres per dins i socarrimats per fora. La nostra graella de calçots és de les millors de Tarragona. Després els emboliquem en paper de diari i els servim a taula en grans teules que ajuden a mantenir-los calents.

Finalment cal parlar de la salsa de calçots a la que dedicarem un article en profunditat. Només dir que les proporcions i, altre cop, la matèria prima (tomàquets, nyores, avellanes, ametlles, alls, oli i etc.) cal que siguin de primera divisió.

Avui, primer dia de l’any podem dir que només falten algunes setmanes per la gran Festa de la Calçotada de Valls, que enguany serà el proper 27 de gener de 2013. Una diada tradicional que alegra els carrers de Valls, l’epicentre mundial del calçot, i on una sèrie d’actes i concursos animem tota la vila. En parlarem d’aquesta data.

Feix de calçots.

 

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Reserva Whatsapp
1
Reserva?
Restaurant Masia el Pla
Hola!
Reserva via Whatsapp